AcasăSCÂNTEIA ZILEINetflit prezintă: Nea Florin Miliardar: cu executare

Netflit prezintă: Nea Florin Miliardar: cu executare

spot_img

Ne amintim că, pe vremea lui Cîțu, tot omul care nu era spălat pe creier, onest înfricoșat de mass media sau parte-n parte cu tunarii pandemiei, opina că Voiculescu, Cîțu și Mihăilă au fost aduși la butoane doar ca să dea cu pixul acolo unde le indică degetul american. Pentru acel om, nu-i nici o surpriză că documentele oficiale îi confirmă azi opinia. Singura surpriză este că justiția română îi ia azi la bani mărunți.

Însă, chiar și dacă se va confirma altă opinie, aceea că urmează o anchetă pur formală, menită mai mult să acopere decât să condamne, rămâne situația inacceptabilă pentru cetățean că partidele care i-au băgat pe ăștia în față și i-au proptit la butoane, nu sunt trase la răspundere și nu vor plăti în niciun fel. ”E democrație, se decontează electoral” zic naivii și acoperiții din presă. Adică, cum?

Adică, partidul trimite în instituțiile statului un nemernic cu misiunea ca să dea un mega-tun, ăla devalizează cât îl ține funcția, tupeul și anturajul, apoi partidul vine și zice ”am greșit că l-am promovat, o să pierdem 5% din voturi în alegeri, dar nu-i nmic, rămânem să facem opoziție constructivă”. Pe deasupra, nici pierderea aia de 5% nu e sigură, că la cât a adus la partid devalizatorul, sunt bani și de campanie, și de adus în față altă garnitură de ”oameni noi”, devalizatorii de mâine.

Să ne amintim și de Cîțu, Voiculescu și Mihăilă. Funcționari de partid din eșalonul paișpe, ei aveau exact atâta notorietate cât să fi auzit de ei, dar să nu ai detalii, ca și cum ar fi fost ținuți în rezervă exact pentru acest gen de tunuri. Ieși în față, urcă sus, mușcă și fugi. Apoi, facem tot noi o anchetă ca să te spălăm nițel înainte să-ți dăm un post la vreun ANCOM sau la vreo fundație de-a noastră, la modul ideal, undeva pe-afară, să-ți ronțăi cașcavalul în pace, departe de presă, care presă oricum face ce-i zicem noi.

Cu acest caz și uriașul tun dat de paravanele folositoare precum Cîțu, Voiculescu și Mihăilă (printre alții), ar fi momentul ca un partid politic (care? nu știu!) să pună în discuție o lege care să extindă răspunderea partidelor, de la fâsâita ”decontare politică”, la o decontare adevărată, juridică. Adică, partidul răspunde solidar cu devalizatorul propus de partid. Ai girat un om pentru o funcție în stat și ăla a furat de-a rupt? Partidul se desființează. Liderii partidului l-au ajutat pe nemernic și i-au creat relațiile și canalelele prin care banii furați să se scurgă la omenii care cotizează la partid? Pârnaie și pentru lideri. În acest caz, Iohannis.

Golfeuzul l-a semnat în funcție și l-a pupat pe creștet când a venit Cîțu premier? Amendă 10% din suma devalizată, plus un bilet dus spre Sibiu sau spre Rahova, în funcție de cât de pupăcios a fost. În cazul în speță, atât PNL, cât și USR, așa-zisa ”coaliție de dreapta”, cea îndelung coită, cu vize de la Bruxelles, la Cotroceni și până la Servicii, ar trebui desființate. Ce rost au într-o democrație partide ale căror oameni dau tunuri de un miliard de euro? În afară de dat tunuri, desigur.

Fiindcă, dacă numai despre asta este vorba, mai bine să aducem la putere direct clanurile, un Caran, un Fane Spoitoru, un Duduianu. Măcar să fie interlopi pe față, ce să ne mai încurcăm cu politica.


PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX ’98 (1998).

Caragiale Scanteia Internetului

Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”

spot_img
PUBLICITATEspot_img
PROMOspot_img
PUBLICITATEspot_img