- PUBLICITATE -spot_img
spot_img

Bode, rezolvat: De plagiat n-a plagiat, dar de ghilimele n-a pus ghilimele

Citește și...

Universitatea „Babeș-Bolyai” l-a re-confirmat pe doctorul Lucian Bode, semnalând că autorul lucrării ”Securitatea energetică și managementul resurselor la începutul secolului XXI. România în context european actual” este comptetent, dar nu îndeajuns de competent încât să știe unde să pună și unde să nu pună ghilimele.

Mai exact, Comisia de etică a UBB a stabilit că lucrarea include “erori de citare” și “unele fragmente plagiate”.

În termeni populari, a plagiat puțin și n-a pus ghilimele. 

Dar a fost lucrarea lui Bode analizată în amănunțime?

Prof. Dacian Dragoș: „nu ai cum să analizezi întreaga lucrare pentru că n-ai cum să găsești surse pe care softul anti-plagiat nu le identifică. Ar fi o muncă titanică fiecare teză să o analizezi așa, nu există capacitate pentru așa ceva”.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”
467,372FaniÎmi place

Citește în Scânteia Internetului

scanteia internetului limba romana

Țara e limba omului

Băei, puneți mâna de-nvățați limba română bine și-nvățați-i și pe alții, copii, rude, amici, prieteni, și lăsați blocurile, unde dețineți doar varul de pe...