- PUBLICITATE -spot_img
spot_img

Masca, pensia și drapelul luminează-n fund tunelul

Citește și...

scanteia internetului pensie

În imaginea de mai sus (captură de ecran de la Antena3), un pensionar vremelnic mascat, anticipând, ca de obicei, restricțiile cu mult înainte ca restricțiile să fie impuse, ceea ce îi oferă avantajul că și le poate impune sieși din timp, pentru a demonstra conducerii de partid și de stat care îi ține viața în palme precum un bolnav fugit din spitalul de boli mintale ține în palme un pui de vrabie căzut din cuib, că își merită pensia, privește în sus cu nemărginită speranță, cu ochii-n lacrimi. Ce-i acolo sus? Nivelul pensiei? Ciucă și cu Câciu într-un zbor demonstrativ, desenând pe cer cifre amețitoare? Însuși Bunul Dumnezeu, către care pensionarul nostru înalță o fierbinte rugăciune, Doamne, ține-mă în viață măcar până în ianuarie 2023 ca să apuc să cunosc și eu belșugul, măcar acum, la sfârșitul vieții? Nu se știe, însă drapelul care flutură alături este o garanție că ar putea foarte bine să fie toate cele mai de sus, deoarece această țară nu și-a lăsat niciodată bătrânii de izbeliște. Să ne alăturăm și noi mlădițelor de speranțe luminoase într-un viitor îmbelșugat care radiază din privirea acestui pensionar, fiecare cu mlădița lui, atât cât poate, zicând: Masca, pensia și drapelul luminează-n fund tunelul.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”
467,372FaniÎmi place

Citește în Scânteia Internetului

scanteia internetului limba romana

Țara e limba omului

Băei, puneți mâna de-nvățați limba română bine și-nvățați-i și pe alții, copii, rude, amici, prieteni, și lăsați blocurile, unde dețineți doar varul de pe...