- PUBLICITATE -spot_img
spot_img

Pandemia sună întotdeauna de cel puțin șase ori

Citește și...

scanteia variola maimutei

În imagine (captură ecran Antena 3), dublumascatul Rafila intră pe neașteptate în cortul cu maimuțe ca să le prindă în fapt, precum profesorul de biologie în toaleta băieților, ca să-i prindă cu țigara-n gură:
– Ce faceți voi aicea, maimuțelor?
– Nimica. Ne căcăm.
– Și de ce miroase-a fum de variolă?
– Vine de-afară.
– Da? Ia goliți buzunarele.
– N-avem variole, dom Rafila.
– Nu? Dar asta ce-i, Gibonescule?
– Variolă, dar nu-i a mea, o fi rămas aici de la ăia dintr-a doișpea.
– Ia suflă.
– Gâh.
– Nu spre mine, cimpanzeule!
– Dar spre cine?
– Spre Uranguteanu.
– Gâh, gâh.
– A ce miroase Gibonescu, Uranguteanule?
– A variolă, dom Rafila.
– Aha-ha! Gibonescu, la izolare! Uranguteanu, mâine să vii cu mă-ta la școală.
– Nu poate, e bolnavă.
– Da’ ce-are?
– Celulită.
PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”
467,372FaniÎmi place

Citește în Scânteia Internetului

scanteia internetului limba romana

Țara e limba omului

Băei, puneți mâna de-nvățați limba română bine și-nvățați-i și pe alții, copii, rude, amici, prieteni, și lăsați blocurile, unde dețineți doar varul de pe...