- PUBLICITATE -spot_img
spot_img

Manifestați maximă cumpătare și chibzuință în folosirea fiecărui…

Citește și...

scanteia internetului ceausescu

Cu tot respectul pentru investițiile personale ale semenilor noștri în mașini, scutere și trotinete electrice, semnalez că interzicerea vehiculelor electrice cu baterii este cel mai simplu mod de a atinge ținta stabilită de UE, de reducere cu 15% consumului de gaze, deoarece termocentralele țării, principalele noastre surse de energie electrică, sunt cele mai mari consumatoare de gaz. Prin renunțarea la vehiculele electrice, termocentralele vor arde mai puțin gaz și, în consecință, milioane de gospodării din România vor putea trece prin aceste vremuri de restriște fără a se lipsi de gaz la aragaze. Deasemenea, închiderea televizoarelor în timpul programelor de știri ar avea un impact major, atât asupra consumului de gaz, cât și a stării de spirit a populației, care va putea trece prin valul al șaselea al pandemiei în deplină pace și sănătate, fără a afla în vreun fel că există vreo pandemie. Vrei vehicul electric? Ia tramvaiul, e mai ieftin și ajungi mai repede. Vrei trotinetă? Nu-ți mai încărca bateria și dă din picior, e un excelent cardio și economisești și banii de săliță. Starea vremii? Scoate capul pe fereastră și vezi. Nu am cuvinte pentru a exprima necesitatea acestui sacrificiu, așa că mai bine citez direct cuvintele fostului Partid Comunist Român, care, în 1987, zicea exact ce zice Ursula von der Leyen azi: “Manifestați pretutindeni, acasă și la locul de muncă, maximă cumpătare și chibzuință în folosirea fiecărui KW, pentru economisirea severă, prin toate mijloacele, a energiei electrice și a gazelor naturale. Dați dovadă de intoleranță față de orice act de risipă a resurselor energetice, acționați cu toată hotărârea pentru aplicarea neabătută a prevederilor Decretului privind măsurile de raționalizare a consumului de gaze naturale și energie electrică!” Și, înainte de orice, nu uitați: Putin e de vină!

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”
467,372FaniÎmi place

Citește în Scânteia Internetului

scanteia internetului limba romana

Țara e limba omului

Băei, puneți mâna de-nvățați limba română bine și-nvățați-i și pe alții, copii, rude, amici, prieteni, și lăsați blocurile, unde dețineți doar varul de pe...