- PUBLICITATE -spot_img
spot_img

Nu știm ce mâncăm, dar măcar știm pe cine

Citește și...

Vizita lui Cîțu, Ciucă și Ciolacu la Zelensky decurse bine. Șezură, vorbiră, băură, făcură poze. Apoi mâncară. Cincizeci de mici sfârâiau pe un tanc rusesc care mocnea la foc domol, tanc distrus de o babă care le vânduse rușilor ouă explozive, strecurate în Ucraina prin Polonia, sub formă de găini americane pre-fecundate de Boston Dynamics cu ajutorul unui roboțel, un cocoșel minuscul care pătrundea în sistemul ovulatoriu al găinii și producea nitroglicerina cu care umplea ouăle chiar înainte de ouarea propriu zisă. Apoi, cocoșelul murea. Inovatorul sistem producea cam 20 de ouă explozive, la un preț de 100 de milioane de dolari oul, dar merita, chit că consuma babe, care, curioase, agitau oul la ureche, ceea ce le neantiza instantaneu. Altele, mai nehalite, le fierbeau, cu același rezultat. Dar Ucraina, ca orice țară din Est, era plină de babe, deci sistemul rămânea fezabil, în ciuda costurilor babale.

Oricum, turela era fierbinte și pe ea sfârâiau micii. Cîțu, mai dezinhibat, nu așteptă vreo invitație specială, luă un mic și-l mâncă. Ciolacu luă doi, fiindcă, ca pesedist, investise mulți mici în alegeri și se simțea îndreptățit. Ciucă, ca premier al unei țări agricole, îi hali pe restul de patruzecișiopt. Zelenski ridică paharul cu vodcă rusească, apoi îl așeză pe asfalt și se pișă în el. Se pișară toți, solemn, încrucișat, în așa-zisa frăție a pișatului. Apoi, Zelensky scoase un whisky, scuipă în el și-l dădu mai departe, lui Ciucă. Ciucă scuipă în el și-l dădu mai departe lui Ciolacu. Ciolacu scuipă în el și-l dădu mai departe lui Cîțu. Cîțu scuipă în el și-l bău, că nu mai avea cui să-l dea mai departe. Mai târziu, ajunși la București, lui Cîțu i se aduse la cunoștință că va fi debarcat din fucnția de șef al Senatului. Cîțu își zise: ”Mai bine nu beam atunci”. Deci, destin.

SCÂNTEIA INTERNETULUI

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”
467,372FaniÎmi place

Citește în Scânteia Internetului

scanteia internetului limba romana

Țara e limba omului

Băei, puneți mâna de-nvățați limba română bine și-nvățați-i și pe alții, copii, rude, amici, prieteni, și lăsați blocurile, unde dețineți doar varul de pe...