- PUBLICITATE -spot_img
spot_img

Pisica opiniei noastre

Citește și...

Au rupt pisica și au dat-o în clar: opiniile exprimate în online sunt amenințări la adresa statului. Ceea ce se numea în vechea normalitate ”opinie”, a devenit ”amenințare” în noua normalitate, iar asta înseamnă că opinia a devenit infracțiune, mai ales atunci când opinia nu susține instituțiile statului. Într-un document intitulat ”Summary of Terrorism Threat to the U.S. Homeland” din 7 februarie 2022, Department of Homeland Security punctează foarte clar modul în care opinia devine amenințare la adresa securității statului (în SUA), confirmând celebra ”doctrină Cîțu” de anul trecut, prin care cine-i contra este terorist. Avem și noi, în legislația noastră curentă, prevederi similare, deși nu atât de precise precum cele din acest document. Documentul original în link, la final, rezumatul (tradus rapid) aici, după cum urmează:

”Statele Unite rămân într-un mediu de amenințări sporite alimentat de mai mulți factori, inclusiv un mediu online plin de narațiuni false sau înșelătoare și teorii ale conspirației și alte forme de informare greșită și defectuoasă introduse și/sau amplificate de străini și conaționali agenți de risc (”threat actors”).

Acești agenți de risc încearcă să exacerbeze fricțiunile din societale pentru a semăna discordie și a submina încrederea publicului în instituțiile guvernamentale pentru a încuraja tulburările, care ar putea inspira acte de violență. Atacurile cu victime în masă și alte acte de violență direcționate / conduse de infractori singuri și grupuri mici care acționează în sprijinul convingerilor ideologice și/sau a nemulțumirilor personale reprezintă o amenințare continuă pentru națiune.

În timp ce condițiile care stau la baza peisajului amenințărilor accentuate nu s-au schimbat semnificativ în ultimul an, convergența următorilor factori a crescut volatilitatea, imprevizibilitatea și complexitatea mediului de amenințare:

(1) proliferarea narațiunilor false sau înșelătoare, care seamănă discordie sau subminează încrederea publicului în instituțiile guvernamentale americane;

(2) apeluri continue la violență îndreptate către infrastructura critică din SUA; ținte civile și adunări în masă; instituții bazate pe credință, cum ar fi bisericile, sinagogile și moscheile; instituții de învățământ superior; minorități rasiale și religioase; facilități și personal guvernamental, inclusiv forțele de ordine și armata; mass-media; și oponenții ideologici percepuți; și

(3) solicitările organizațiilor teroriste străine pentru atacuri asupra Statelor Unite pe baza evenimentelor recente.”

https://www.dhs.gov/ntas/advisory/national-terrorism-advisory-system-bulletin-february-07-2022

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”
467,372FaniÎmi place

Citește în Scânteia Internetului

scanteia internetului limba romana

Țara e limba omului

Băei, puneți mâna de-nvățați limba română bine și-nvățați-i și pe alții, copii, rude, amici, prieteni, și lăsați blocurile, unde dețineți doar varul de pe...