- PUBLICITATE -spot_img
spot_img

Războaie-n bule

Citește și...

Noi nu eram în NATO și în UE când NATO l-a bombardat pe Slobodan Milošević în Serbia, deci nu putem zice că pe-atunci eram civilizați; dar azi, în ajun de ”oricum s-o numi ce-o fi să fie”, îl putem înțelege pe deplin pe vesticul care, chiar și atunci când merge la luptă, merge în deplin confort. Că, iată, în ajun de război (dac-o fi) internetul merge, Netflix curge, e deschis la Lidl, pârtiile-s deschise și, în afară de deranjul cu prețurile la combustibil și energie, n-am avea mari jene dacă ar începe să pice bombe la cam o mie de kilometri de noi, sau cum ar veni, la distanță ca de la București la Budapesta. Da, ici-colo, ar mai lipsi ceva tineret. Unde-i Vasile? A murit la Donețk. Serios? Credeam că-i la muncă în Bologna. Dar suntem departe de ceea ce numea Ceaușescu, plagiindu-l pe Stalin, un ”război al întregului popor”. Azi, dimpotrivă, avem de-a face cu războaie-n bule, ca pe Facebook. Dacă, să zicem, mâine ar fi război la Pitești (Doamne-ferește!), am putea chibița la București fără teama de a suferi întreruperi în stilul nostru de viață. D-aia războiul seamănă azi mai degrabă cu o luptă între clanuri. Nu plânge Giurgiul dacă se-ncaieră la Bolinitin ai lu’ Uraganul cu ai lu’ Taifunul. Vest, frate! Plânge satul și-n rest pace.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”
467,372FaniÎmi place

Citește în Scânteia Internetului

scanteia internetului limba romana

Țara e limba omului

Băei, puneți mâna de-nvățați limba română bine și-nvățați-i și pe alții, copii, rude, amici, prieteni, și lăsați blocurile, unde dețineți doar varul de pe...