- PUBLICITATE -spot_img
spot_img

În direct de la ferma de greieri a lui Dragnea

Citește și...

Transmitem în direct de la Abatorul de greieri, unde un fermier român a adus pentru a fi sacrificat, cel mai mare greiere crescut vreodată în România, un superb și masiv exemplar care cântărește nu mai puțin de douăzeci de porci.

După cum se știe, începând din anul 2021, Uniunea Europeană a introdus o nouă unitate de măsură a greutății pentru greieri, ”Porcul”, unde ”1 Porc” este egal cu 100 de kilograme. Măsura a fost introdusă pentru a stimula fermierii să investească în obținerea de greieri cât mai mari și mai grași, iar azi vedem rezultatele. Excepționale!

Greierul, o scroafă pe care fermierul a poreclit-o ”Omaremuie”, va fi tranșat, ambalat și trimis la Bruxelles către Parlementul European, unde fiecare europaprlamentar va primi câte o savuroasă fleică din Omaremuie. Poftă bună!

Pentru obținerea impresionantului exemplar, fermierul a recurs la mijloace neortodoxe, curajoase chiar. El a capturat, cu riscul propriei sale vieți, un greier mistreț pe care l-a domesticit, hrănindu-l exclusiv cu porcii de la sătenii din comunele învecinate, porci a căror creștere a fost interzisă de UE, așa încât țăranii au preferat să-l hrănească pe greierul Omaremuie decât să renunțe pe mai nimica la porcii lor. Bine-au făcut!

Iată cum expertiza europeană și-a dat mâna cu tradiția românească într-un mod fericit,  într-un nou domeniu, unde zootehnia se împletește atât de armonios cu entomologia. De aceea, chiar dacă azi greierul gigant românesc va fi sacrificat, este absolut în regulă să strigăm cu toții: Trăiască Omaremuie!

 

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”
467,372FaniÎmi place

Citește în Scânteia Internetului

scanteia internetului limba romana

Țara e limba omului

Băei, puneți mâna de-nvățați limba română bine și-nvățați-i și pe alții, copii, rude, amici, prieteni, și lăsați blocurile, unde dețineți doar varul de pe...