- PUBLICITATE -spot_img
spot_img

Nici Turturică n-a mâncat, nici Băsescu nu miroase

Citește și...

Când Turturică de la TVR anunță reînfiinţarea canalelor TVR Info şi TVR Cultural (bravo!) și zice că acest lucru reprezintă ”un act de reparaţie”, ar trebui să pună în discuție și actul de stricație inițial, adică cine a stricat fengșuiul public și a decis desființarea celor două canale, decizie fără de care nu era nevoie azi de ”reparație”. Ca să aflăm, ne ducem tocmai în 2012, în plină eră a USL și a suspendării lui Băsescu. TVR Cultural și-a dat duhul primul și în mod simbolic, chiar în ziua în care începea anul școlar, pe 15 septembrie 2012, exact la două săptămâni după venirea la conducerea TVR a ex-SRI-istului băsist Claudiu Săftoiu; iar două luni mai târziu a sucombat și TVR Info, în mijlocul tradiționalului scandal ”cu cine ține televiziunea publică”, scandal tranșat cu închiderea canalului, ca să fie bine pentru toată lumea. Galeria actorilor a căror activitate în serviciul publicului a avut ca efect amputarea surselor de informație publică, nu ar fi completă fără premierul de atunci, Victor Ponta, președintele camerei, Valeriu Zgonea, și, cu voia dumneavoastră, ultimul pe listă, Zoltán Teszári, a cărui companie olandeză, mama lui RCS RDS, tocmai lansase postul de televiziune Digi24, post față de care TVR Info era competitor direct. Asta a fost stricația. De-acum, să vedem reparația.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”
Articolul precedentCârtind vei dobândi
Articolul următorTulpina piere dar nu se predă
467,372FaniÎmi place

Citește în Scânteia Internetului

scanteia internetului limba romana

Țara e limba omului

Băei, puneți mâna de-nvățați limba română bine și-nvățați-i și pe alții, copii, rude, amici, prieteni, și lăsați blocurile, unde dețineți doar varul de pe...