- PUBLICITATE -spot_img
spot_img

Cârtind vei dobândi

Citește și...

Într-o notă pozitivă, să observăm și faptul că ceea ce noi numim îndeobște ”opinia publică”, mai și funcționează din când în când, și mai taie din moțul de la rahat, împiedicându-l să se facă mare cât casa, cel mai recent caz fiind chiar zilele acestea, când presa ”sistemului”, intrată instantaneu pe ”kill-mode”, le-a făcut un mare serviciu ălora de la AUR, determinându-i să-și ia distanța suficientă și necesară față de un Călin Georgescu care-o ținea langa cu extratereștrii antici din perioada interbelică și belică, dar și cu alte bizarerii din revista ”Sarmale paranormale din Sarmația”.

Așa funcționează presa atunci când funcționează. Îți semnalează că ești un bou, iar dacă știi să asculți, iei aminte și mai reduci din bovinisme. Câștigat ești tu, dar și aceia care urmau un bou, fiindcă și ei vor fi mai selectivi în viitor, poate.

Într-o notă negativă, vedem că opinia publică nu funcționează la fel de eficient și invers, sau funcționează foarte greu și cu întârziere, atunci când semnalul nu vine da la presa ”sistemului”, ci de la publiicul indignat de pe bloguri și de pe Facebook.

Sunt sute, mii de cazuri, când presa cetățenească a semnalat partidelor și instituțiilor statului faptul că împing în față, nu niște bizari inofensivi ca și Călin Georgescu, ci specii mult mai agresive de șulfe de toate felurile, specimene plătite de la buget la care gramatica și limba de lemn erau cea mai mică parte a problemei.

Răspunsul? Specimenul este menținut în funcție cât de mult posibil, în speranța că ”valul trece”, iar dacă valul nu trece, persoana este retrasă temporar din văzul publicului și trimisă să ronțăie niște euroi într-un CA dintr-o ”Regie” sau o bancă, până ce trece urgia, până ce îl spală justiția, sau până ce opinia publică nu mai este atentă la chestiune. Rotația cadrelor.

Mai apoi, specimenul apare ca nou, în altă parte, într-o altă instituție, singura diferență fiind aceea că are în plus și o mare ură față de presă și opinia publică care i-au șuntat cariera. Ce-i de făcut? Tot aia. Cârtim, scriem, postăm. Suntem cetățeni, iar cetățeanul, acest pixel din marea imagine care formează ”opinia publică” se ghidează mereu după un singur și clasic precept: ”Politicienii sunt ca pamperșii. Ei trebuie schimbați cât mai frecvent, și din același motiv”. Altfel zis, cu cât este mai mare viteza de rotație a cadrelor, cu atât este mai bine pentru noi. Abia când rotația se oprește am încurcat-o. Roate lumii se-nvârtește cu proteste.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”
467,372FaniÎmi place

Citește în Scânteia Internetului

scanteia internetului limba romana

Țara e limba omului

Băei, puneți mâna de-nvățați limba română bine și-nvățați-i și pe alții, copii, rude, amici, prieteni, și lăsați blocurile, unde dețineți doar varul de pe...