- PUBLICITATE -spot_img
spot_img

Harakiri cu ranga

Citește și...

Cioloș n-avea ce căuta din capul locului ca președinte la USR, că se vedea cu ochiul liber că era un soi de bizar picat printre alte soiuri de bizari, ca un klingonian printre romulani, ca s-o zic din cultura Star Trek. Nu știu dacă Lidia Fecioru le-a studiat compatibilitatea, dar dac-ar fi făcut-o, adevărurile n-ar mai fi fost ascunse, ci la vedere: Cioloș era și este bine mersi la Bruxelles, și ar vrea mai mult acolo decât dincoace, doar că nu poate pleca cu un simplu ”Au revoir, băieți, ne vedem la o cafea lângă Saint Boniface”, ci are nevoie de o dramoletă din care să reiasă că Drulă nu s-a așezat pe scaunul de președinte fiindcă scaunul era gol și Drulă tocmai era prin preajmă, ci fiindcă Drulă a învins cioloșismul după o luptă aprigă. Ranga bate langa. Că, Făt Frumos n-a venit pe tronul lui Roșu Împărat fiindcă tronul i s-a dat, ci fiindcă pe zmeu l-a spintecat. Ca să trezească spiritul de competiție în chibiți și să re-animeze pariorii: ”Tu cu cine ții, cu Drulă, sau cu Bulă?”, răspunsul fiind conținut în întrebare. Rămâne că pleacă unul care nu mai are nimic de câștigat, dar are totul de pierdut, și vine altul care vrea să câștige ce-a pierdut ăl de-a plecat. Vom vedea. Drulă, acest Gorbaciov userist. Cu ocazia asta poate schimbă și numele partidului, să fie USUSR: Uniunea Salvați ”Uniunea Salvați România”.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”
467,372FaniÎmi place

Citește în Scânteia Internetului

scanteia internetului limba romana

Țara e limba omului

Băei, puneți mâna de-nvățați limba română bine și-nvățați-i și pe alții, copii, rude, amici, prieteni, și lăsați blocurile, unde dețineți doar varul de pe...