- PUBLICITATE -spot_img
spot_img

”Dacă Unirea s-ar face azi..”. Sondaj Scânteia Internetului – Cele mai adânci sondaje precise din România

Citește și...

Sondajele Scânteia Internetului, Cele mai adânci sondaje precise din România

În fiecare zi, dar mai ales în fiecare zi de 24 ianuarie, românii se întreabă: oare ar fi posibil să ne unim cu Basarabia (Republica Moldova) la fel ca la 1859, prin alegerea unui singur președinte, și la București, și la Chișinău?

Da, românii se întreabă, dar răspunsul care contează, la fel ca la 1859, este al Marilor Puteri. Iată, așadar, rezultatele unui sondaj adânc, precis și mai presus de orice bănuială că eșantionul n-ar fi reprezentativ, asta deoarece, pentru prima dată în istoria cercetării sociologice, eșenationul reprezentativ este chiar marja de eroare, ceea ce permite cititorilor noștri să decidă în libertate cum citesc sondajul: marja este reprezentativă sau eșantionul este de eroare? Alegerea vă aparține!

sondaj unire scanteia internetului
sondaj unire scanteia internetului

Mai jos, rezultatele sondajului, în format editorial:

”Dacă România și Republica Moldova s-ar uni sub un singur conducător, ca pe vremea lui Cuza, care ar fi acela?”

Republica Moldova – Klaus Iohannis
România – Maia Sandu
Israel – Maia Morgenstern
NATO – Mircea Geoană
Federația Rusă – Mircea Geoană
SUA – Morgan Freeman
– Xerox – Nicolae Ciucă
– McDonalds – Diana Șoșoacă
– Pfizer – Raed Arafat
– Moderna – Mihai Gâdea
– Ballantines – Traian Băsescu
Uniunea Europeană – Pe cine vrea Germania
– Franța – Valérie Cioloș
– Amsterdam – Florin Cîțu
– Italia – Dana Budeanu
– Germania – Pe cine vrea Austria
– Austria – Pe cine vrea OMV
Australia – Cristian Tudor Popescu
China – Cristian Tudor Popescu
Iran – Cristian Tudor Popescu
Comuna Voluntari – Gabriela Firea
Laponia – Nicușor Dan
Japonia (Pokémon) – Nicușor Dan

 

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”
467,372FaniÎmi place

Citește în Scânteia Internetului

scanteia internetului limba romana

Țara e limba omului

Băei, puneți mâna de-nvățați limba română bine și-nvățați-i și pe alții, copii, rude, amici, prieteni, și lăsați blocurile, unde dețineți doar varul de pe...