AcasăCuvântarea tovarășuluiCongresul PNL, cel mai puternic argument anti-vaccinare

Congresul PNL, cel mai puternic argument anti-vaccinare

spot_img

Nu antivacciniștii, conservatorii, conspiraționiștii, pesediștii, auriștii, bisericoșii, tradiționaliștii, analfabeții, rușii, Bittman și Șoșoacă sunt de vină pentru rata scăzută de vaccinare, ci mizerabila statură morală și, adesea, intelectuală, a oportuniștilor, activiștilor, securiștilor, influencerilor, gulgutierilor și pafariștilor care recomandă vaccinarea.

Tocmai de aceea eu zic că cea mai bună campanie pro-vaccinare în România este nicio campanie. A venit momentul să recunoaștem că o administrație de stat validată de 10% din populație (acum încă și mai puțin) și de 30% din alegători, nu poate convinge 70-90% din populație să se vaccineze. Nu are cum, logic, matematic și sociologic vorbind.

Ca stat, nu poți cere populației să aibă încredere în tine și să-și bage ace-n piele, când încrederea în stat este la pământ. Chiar și gândul că acest lucru ar fi posibil denotă incompetența conducătorii statului, că scoate la iveală iluzia teribilă în care trăiesc aceștia, aceea că este suficient să te afli la conducere ca să fii urmat. Este o iluzie pur ceaușistă, ceea ce explică și răspunsul agresiv, uneori violent, al autorităților atunci când constată că poporul nu-l iubește pe stat, și că poporului nu-i pasă când statul se dă de ceasul morții ca să-i explice românului ce-i mai bine pentru el.

Cel mai bine pentru român ar fi ca statul să dea înainte de a cere, și nu să dea mici și premii, ci să dea dovada că este integru, incoruptibil, competent și serios. D-aia se vaccinează populațiile altor state, fiindcă, indiferent cine ar fi la conducere, cetățenii au încredere în stat și autorități.

Păi, cum să-ți pui sănătatea și viața la bătaie când congresul PNL, congresul celor care conduc statul acum, a arătat mizerabila calitate umană a specimenelor de nehaliți, politruci, oportuniști, mincinoși și ipocriți care lăsau impresia că singurele lor griji sunt șmecherirea voturilor, aplauzele, huiduilelile și micii la grătar; și nu onoarea și demnitatea de a servi națiunea și țara în mod responsabil.

De fapt, chiar congresul PNL a fost cel mai bun argument anti-vaccinare, un argument difuzat live aproape 24/7.

De aceea, analiza campaniei de vaccinare cerută de Iohannis (dacă va fi analizată vreodată în mod serios), nu poate evidenția decât o singură concluzie: românii mai bine ar muri decât să aibă încredere în stat.

E lege că primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când vrei să rezolvi o problemă trebuie să definești corect problema. Păi, iată, statul este problema. Rezolvați-o p-asta.

spot_img
PUBLICITATEspot_img
PROMOspot_img
PUBLICITATEspot_img