- PUBLICITATE -spot_img
spot_img

Ți-a plăcut ceaușismul? O să-ți placă și globalismul.

Citește și...

Noi, bucureștenii, sărbătorim astăzi intrarea în scenariul roșu, adică intrarea într-o viață unde, chiar dacă nu știm ce-avem și ce n-avem voie să facem, trebuie să știm că să ni s-a dat sau nu ni s-a dat voie să facem.
Invers decât noi, America sărbătorește azi abolirea sclaviei (care a avut loc la zece ani după abolirea sclaviei în Principatele Române), într-un moment oarecum nepotrivit, în care cetățenii lumii civilizate, dintre care avem bafta de-a face parte, încep să se simtă mai sclavi ca niciodată. Pentru noi, esticii, în special, un scenariu care se numește ”roșu” și include diverse forme de segregare pe baza afilierii prin vaccinare la noua orânduire nu-i o surpriză, este doar un film în reluare.
Singura diferența este că lumina nu mai vine de la est, ci de la vest, dar în rest e la fel, gulagul este libertate, munca este o onoare și nu o sursă de bunăstare, iar frigul, foamea, frica și sărăcia sunt fleacuri mic burgheze prin comparație cu viitorul luminos care este, simultan, și aproape, și departe. Ți-a plăcut ceaușismul? O să-ți placă și globalismul.
PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”
467,372FaniÎmi place

Citește în Scânteia Internetului

scanteia internetului limba romana

Țara e limba omului

Băei, puneți mâna de-nvățați limba română bine și-nvățați-i și pe alții, copii, rude, amici, prieteni, și lăsați blocurile, unde dețineți doar varul de pe...