AcasăCinste lorDe la Brătianu la Cîțu, cu o scurtă pauză pentru cafteală în...

De la Brătianu la Cîțu, cu o scurtă pauză pentru cafteală în Timișoara

spot_img

Busculada de la PNL Timiș arată nu doar că-n filiala și-n partidul ăla sunt destule animale, dar și că politica de la noi este o confruntare de neanderthalieni disperați, și nu o confruntare de idei și doctrine în domeniul filosofiei, științelor sociale și economice.

Mie nu îmbrâncelile și bătăile de acolo mi se par semnificative, ci faptul că ăia au simțit că au pe ce să se bată, adică au înțeles că chiar merită să te dezbraci de demnitate și respect de sine și să dai nițel la gioale cât să te înfigi pe tine și ai tăi în cașcavalul statului.

Că ești competent sau incompetent, că ești o riglă ca caracter sau o șulfă unsă cu toate mehlemurile, o regină sau o pocnitoare, un robespierre sau un căcănar intrigant, politica are reputația că este domeniul unde te faci cel mai repede om înstărit, în bani, la vila ta, cu șofer, secretară, om să-ți care borseta și om de încredere care să ducă punga de plastic cu șpaga cash la adresă fără să smântânească suma și să te bage-n alte belele.

D-aia puștimea, care-i azi în foame de bani, recunoaștere și idei, mai degrabă intră-n politică decât în studii și-n muncă, că-n politică cerințele sunt minime, te atașezi de un remorcher și te remorchează el până sus, în carieră; în carieră sau la bulău, după cum ai noroc. Dar măcar ai mintea și trupul odihnite, nu trebuie să citești cărți, să muncești și să pontezi în delir până ajungi să rămâi cu bani înainte de salariu.

E de notorietate, dar o mai zic și eu, că nu strică: aceste partide, comunitatea politică, activiștii și politicienii sunt azi cea mai mare amenințare la adresa siguranței, identității și continuității noastre în teritoriul nostru național.

spot_img
PUBLICITATEspot_img
PROMOspot_img
PUBLICITATEspot_img