La muncă, Nicolae!

Cu toată strângerea de inimă pentru bietele animale, totuși ar cam fi momentul ca prințul Nicolae să-și manifeste majestatea, să-și ia pușca și să se ducă prin Liechtenstein ca să vâneze ceva măreț, frumos și inestimabil p-acolo, în memoria ursului nostru, Arthur.

Deși vânătoarea este permisă și sesiunea de ucidere a fost vizată de autoritățile statului român, execuția lui Arthur de către prințul Emanuel von Liechtenstein are o valoare simbolică care nu poate fi ignorată, cu atât mai mult cu cât președintele Iohannis este un amic (decorat) al organizației conduse de către tatăl prințului, Societatea Europeană Coudenhove-Kalergi.

Oficial, prințul Emanuel von Liechtenstein nu l-a ucis pe Arthur (are loc o anchetă), dar sursele ne-oficiale arată că a prințul a comis-o. În ceea ce privește ”ancheta”, hai să fim serioși. Deci, la muncă, Nicolae! În același sens, dacă Asahi Breweries, compania japoneză care îmbuteliază în România berea Ursus, ar scoate versiunea de bere Ursus-Arthur, m-aș lăsa de Becks și aș trece pe aia. Nici nu ar fi mult de modificat eticheta, doar să adauge o gaură în fruntea ursului, un prinț blond fericit, cu pușca fumegând și să scrie Arthur cu caractere gotice.

Că, de luptat, nu ne luptăm, dar măcar să reacționăm cumva, pe undeva. Chiar și la berărie ar fi ok.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”