Când s-o împărțit norocu’, nouă iar ne-a dat ghinionu’

Nu avem încă un Ducu Bertzi care să doinească despre situația că bugetul UE pentru redresarea statelor europene scade ca untura-n tigaie; de fiecare dată când Iohannis se uită spre el, se mai topește o leacă. Nu că UE nu ne-ar da, dar ”guvernul meu” or nu știe să ia, or are noroc la dat și ghinion la luat. Ceea ce-i de mirare, că altminteri, când e să ia șapte piei de pe portofelul românului, îi merge ca-n brânză.

Noi am mai scris aici despre nefasta aliniere de nume implicate în luat banii de la UE, Ghinion-Ghinea, adică despre mâna proastă a președintelui Ghinion și gândirea ne-verificată prin succese a creatoruiui de PNRR-uri, Ghinea. Scăderea bugetului de la 80 de miliarde sigure, până la 14 miliarde incerte, nu poate avea altă explicație.

Așa diferență între așteptări și realitate noi n-am mai văzut de la ”averea lui Ceaușescu”, care avere putea cumpăra Elveția în teorie, dar când a fost vorba să deschidem cufărul cu aur, acolo erau doar datorii și niște securiști grași.

D-aia zic, hai să nu mai așteptăm banii ăia, că până la urmă tot într-o datorie se transformă, și mai bine să ne zică UE clar: cât avem, dom’le de plată ca să beneficiem și noi de datoriile alea pentru redresare?

 

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”