Și vaccinați, și redresați, și cu banii luați

Nu este Bruxellesul Dumnezeu, dar dac-ar fi după mintea lui Iohannis și chiar ar fi, tare bine s-ar potrivi zicerea aia: Dacă vrei să-l faci pe Bruxelles să râdă, lasă-l pe Ghinea să facă planuri. Nu stăm noi să-i numărăm nimănui pisicile negre, că e prea mult de numărat, dar poate că nu-i o idee bună ca redresarea țării să fie lăsată pe mâna unui președinte supranumit Ghinion, pe baza unui plan făcut de unul, Ghinea.

Nu e ca și cum ar da p-afară competența din ei, dar chiar și dac-ar emana geniu non stop ca vulcanii noroioși de la Berca, te mai uiți și la semne.

De exemplu, dac-ai luat bilet la loto și, la ieșirea din agenție, dai nas în nas cu Iohannis și Ghinea, norocul nu este primul lucru care-ți vine minte, ci dimpotrivă, zici ”bani aruncați”, mototolești hârtiuța și arunci biletul la coș. Auspiciile nu-s bune.

Dar nu avem doar superstiții. Avem și argumente.

De exemplu, unde în lumea asta are sens să-i dai bani ca să redreseze o chestie celui care a distrus chestia din capul locului?

Bineînțeles că nu-i o idee bună, asta în afară de cazul în care scopul era distrugerea, ăla a făcut treaba pe jumătate și acum îi mai dai niște bani ca s-o ducă la bun sfârșit.

Că, în fond, ce treabă avea el?

Să vaccineze în draci, ca să duduie fabrica la Pfizer? Bifat!
Să pună economia pe butuci, ca s-o cumpere investitorii ieftin? Bifat!
Să lichideze afacerile independente ca să alimenteze corporațiile cu salariați ieftini? Bifat!

Pe scurt, dacă azi suntem vaccinați scump, redresați în sapă de lemn și datori vânduți, oare ar fi posibil ca PNRR-ul lui Iohannis și Ghinea să prevadă, invers, încetarea farsei vaccinării, finanțarea afacerilor independente și reducerea poverilor fiscale pentru cetățeni?

Hmmm…

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”