Dai Bulai, primești buleală

Se simte din felul în care demnitarii și activiștii usereplusiști se înțepenesc în indignare, că ei se așteptau ca atunci când au ieșit din activismul gratuit și au intrat în demnități salarizate în stat, cetățeanul să le uite brusc anii de activism mizerabil și distructiv, și să-i salute cu mâna la chipiu zicând: ”S’trăiți cu respect domnule demnitar, aveți întreaga mea considerație și apreciere pentru munca pe care urmează s-o prestați în serviciul meu, pe banii mei”.

N-a fost să fie.

O fi viața activistului ca spița de la bicicletă, când sus, când jos, dar cetățeanul are imaginea de ansamblu și nici nu are memoria așa de slabă precum se spune. Dacă ți-ai petrecut stagiul de activist luându-l la rangă pe cetățean și, în general, populația, cetățeanul te ține minte și îți întoarce ce-ai investit, și încă cu beneficii, luându-te la mișto cât cuprinde și pe deasupra.

Astfel, este doar karmă publică atunci când usereplusiții devin ciuca bătăilor, proștii proștilor și stupizii presei din te miri ce. Așa și cu Bulai.

Binecuvântat de soartă cu un nume predispus la miștocăreli, Bulai se află acum în ingrata situație (ingrată pentru el, minunată pentru noi, cetățenii) de a culege în nume propriu năduful acumulat de populație ca urmare a activismului deșănțat și agresiv în care s-a născut și a crescut, activismul tipic al USRPLUS. Merită?

Cine știe?! Unii zic că da, alții zic ”probabil că da”.

Însă cei mai mulți zic, cu o vorbă strămoșească, și bine zic: ”Cui face, facă-i-se!”

Pentru păcatele de neiertat ale dezgustătorului activism usereplusist, încasează Bulaie! Să-i mulțumești lui Barna.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”