Nu-i ceas rău dacă-i ghinion

Nu doar că nu mai avem fotbal, dar parcă râul, ramul și vântul dau o mână de ajutor pentru a ne băga bine în cap chestia asta. Nu am dubii că așa ”au citit” românii situația că vântul de pe Arena Națională a doborât panourile de reclamă peste Cupa UEFA, care s-a prăvălit peste un reporter TV. Ghinion? Nu. Metaforă pură.

Ca să fie rușinea mai tăioasă, UEFA a decis să mute Cupa de la București, la Budapesta, ca și cum ar fi zis: ”ne pare, rău, băieți, nu sunteți în stare”.

Ce bună ne-ar fi fost o bunică să-i zică Cupei: ”nu sta, maică-n curent”!

S-au dus tradițiile noastre strămoșești. I-a luat locul ghinionul. Poate că acesta-i noul normal. Ne vom obișnui vreodată cu el? Doamne-ferește!

 

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”