AcasăCinste lorMâncătorul de vacanțe + POSTER

Mâncătorul de vacanțe + POSTER

spot_img

Poți să spui orice despre Klaus Iohannis, dar nu poți să spui că nu iubește o vacanță bună. Sentimentul că abia așteaptă să lase prompterul și să țâșnească spre pârtie, spre un pisc sau, pur și simplu, spre orice altceva decât președinția țării, este palpabil. Și orice prilej e bun, inclusiv prilejul că că a luat foc un spital. Incendiu? Victime? Țuști, pe pârtie!

De aceea, la Iohannis, nu președinția este o muncă întreruptă de vacanțe, ci vacanțele sunt o ocupație întreruptă de președinție. E și o mică dramă aici. Sas fiind, președintele nu poate fi un ”lasă-mă să te las”, ca noi, bucureștenii atinși de laisez faire-ul oriental. Așa că a devenit un ”lasă-mă să mă las”.

Ce frumoasă ar putea fi țara condusă de un președinte iubitor de vacanțe! Numai că, din păcate, președintele iubește vacanțele, dar le iubește numai pe ale lui. Nu și pe ale poporului.

Ba, încă și mai rău, cum se apropie o vacanță a poporului, președintele începe să se frăsuie agasat. ”Dar nimeni nu mai muncește în țara asta!?” se aude dinspre Cotroceni strigătul indignat al președintelui atunci când se apropie o sărbătoare.

Soi rău de pizmaș nasol, președintele nu suportă loisirul la români. De unde i se trage? Unii zic că din învățământ. Dădea buznă în discotecă, lua microfonul și zicea: ”Dar voi nu aveați de învățat la fizică?”. Fapt real? Nu știm. Sau ne este teamă să spunem.

Ce putem spune este că încă din ianuarie Iohannis a clocit un plan malefic ca să-i strice omului vacanța de 1 mai, așa încât, azi, planul e-n mișcare.

– ”Îi voi obliga pe români să poarte masca și atunci când românii fac baie-n mare!”, chicotește președintele mulțumit.
– ”Baza legală?” întreabă un consilier milos cu oamenii.
– ”Marea este spațiu public!” tranșează marele Om dilema.
– ”Și sub apă?” cere precizări consilierul, un adevărat profesionist.
Președintele se întoarce spre consilierul recalcitrant cu o privire de parcă l-ar fi surprins în timp ce-i fura geaca roșie din dulap.
– ”Ieși afară, sabotorule!”, strigă Iohannis.

Nu avem o poziție oficială privind purtarea măștii sub apă, dar specialiștii sunt de părere că ai voie să nu porți mască dacă nu respiri sub apă. Însă, dacă  vrei respiri, atunci masca este obligatorie. Vacanță plăcută!

POSTER SCÂNTEIA INTERNETULUI

scanteia internetului iohannis 2

spot_img
PUBLICITATEspot_img
PROMOspot_img
PUBLICITATEspot_img