Sic transit vacanța

Mesajul statului român este limpede: vaccinați-vă cu un vaccin care dă o rată de deces mai mare decât boala pe care ar trebui să o trateze și nu o tratează, sau statul nu vă va restitui libertatea confiscată în urmă cu un an și jumătate, iar apoi puteți merge liniștiți în vacanță.

Mesaj la care poporul (care ar trebui să fie un popor servit de stat, nu căpăcit, bulit și înrobit), ar trebui să zică: măi băieți, voi ne purtați, cică, de grijă, de un an și jumătate, trăind bine mersi pe banii noștri, ați comandat vaccinuri pe banii noștri, ne vacinați pe banii noștri, pe sănătatea și pe viața noastră, nimic n-a mers, suntem tot acolo de unde-am plecat, minus afacerile pe care le-ați distrus, minus joburile pe care ni le-ați luat, plus prețurile pe care le-ați mărit, așadar, pe ce vă bazați când ne cereți credit că de data aceasta, va fi altfel?

Între timp, poporul egiptean urmărește cu interes frământările poporului român, ba chiar salivează la gândul celor o mie de euro per sejur înmulțiți cu un milion de români, bani care ar sta mai bine la ei în portofel decât pe litoralul românesc.

La fel salivează și corporațiile franco-germane din turism, care dețin mai mult de trei sferturi din industria hotelieră și de turism din Egipt, dar nu dețin mai nimic în România.

D-aia, vom fi și vaccinați, și cu banii luați. Sic transit vacanța.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”