Zbor deasupra unui cuib de vlăduți

Situația că Vlăduț Voiculescu continuă să se propună pe sine pentru poziția de ministru al sănătății spune multe despre Vlăduț (iar o parte dintre ele sunt simptome din domeniul medical al tulburărilor de personalitate), dar spune multe și despre responsabilitatea celor care îl iau pe Vlăduț la întâlniri. Deși, este posibil să-l ia de milă.

– Vlăduț, vrei să vii la întâlnirea noastră de la USR?
– Dacă vin, pot să fac și eu o propunere de ministru la sănătate?
– Câte vrei, Vlăduț.
– Ba nu, că am doar una.
– Bine. Nu te enerva.
– E o propunere bună.
– Te cred. Nu te agita.
– Este vorba despre un om de valoare.
– Desigur. Bea niște apă, stai jos.
– Dar de ce mi-ai zis că pot să fac câte propuneri vreau, aveți mai multe nume?
– Nu, dragă, stai jos. Nu-ți mai înfige pixul în gât.
– Dar propunerea mea este cea mai bună.
– Nici nu poate fi altfel, Vlăduț. Nu te mai da cu capul de birou, că-i sare lacul ăla și se vede urât.
– Mă propun pe mine!
– Mi-am notat.
– Mă propun pe mine. Pe mine, pe mine, pe mineee!!!
– Vlăduț, unde ții tu pastilele?
– Nu le mai am, că mi le-a luat Cîțu!
– Îl suni tu să ți le dea înapoi?
– (sunetul unui corp care se prăbușeșete pe podea) Zduf.
– Vlăduț? Măi Vlăduț…
– (sunetul unui cap care lovește spasmodic podeaua) Buf, buf, buf.
– Vlăduț?
– …
– La naiba. Era mai bine dacă rămânea ministru, că ar fi avut acces la șaizeci de mii de medici non-stop. Imposibil să nu se găsească unul care să-l facă bine.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”