Pacea este la un flit distanță

Lumea s-a hlizit atunci când Rareș Bogdan l-a lăudat pe Drulă pentru ranga sa, dar lumea nu s-a mai hlizit atunci când liberalul a precizat că ranga e bună afară, când e utilizată spre luarea la rangă a poporului, și nu înăuntru, între demnitari de calitate și onor.

Noi suntem o nație de oameni sănătos-homofobi și nu se cade ca un bărbat să-i laude ranga altui bărbat. Nu se face, între domni, chit că Drulă este membru al unui partid în care masculinul, femininul, și orice între, formează un singur gen, iar acela este genul userist.

Comentăm aici situația că, după flituirea actorului dizident Voiculescu, ministrul Drulă a rămas următorul pe lista de flituri, asta după ce l-a distribut pe Cîțu în rol de ”zombie politic”.

Este important de precizat că, atunci când un userist, membru al echipei guvernamntale, îl spurcă pe alt membru al echipei, el reprezintă un bazin electoral de 15%, sau o reprezentativitate națională de 5%.

Altfel, spus, atunci când Drulă își înjură echipa în valoare de 15%, el este ca un handbalist care strigă ”huo” când joacă propria lui echipă. Șapte joacă, unul joacă contra.

Ba, și mai rău, atunci când înjură de 5%, el este ca un bețiv într-un autobuz cu 20 de călători care-l înjură pe șofer. Din 20 de români, unul este un userist Gică Contra, statistic vorbind.

La aceste procente, chiar și dacă useristul are dreptate nu-i motiv de divorț politic.

În ambele cazuri, Drulă se califică pentru același flit liberal care l-a doborât de pe picioare pe balerinul politic Voiculescu. Și nu doar Drulă. Orice userist prezent într-o coaliție de partide politice este întocmai ca un iceberg care-și caută Titanicul.

Experiența guvernării alături de USR arată că acest partid trebuie ținut cât de departe de statul român pe cât posibil. Iar pentru asta, există un singur instrument care dă rezultate: flitul.

Vlăduț, trimite pe cineva să aducă flitul pe care l-a dat Cîțu, că mai e nevoie de el.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”