Tragedia s-a terminat, comedia continuă

Conferința de presă a lui Vlad Voiculescu a arătat populației cum ar fi arătat o conferință de presă a lui Ceaușescu dacă Ceaușescu ar fi fost demis. Previzibilă. Pe scurt, omul a zis că a făcut numai bine și unde n-a făcut chiar așa de bine, măcar a fost bine intenționat. Dar nu a zis așa pe scurt, ci timp de două ore. Un bun exemplu despre cum arată o sărăcie de predicate.

Unii s-au uitat până la sfârșit, ca și noi, deși pentru noi conferința s-a terminat, de facto, la minutul trei, când ne-am pierdut interesul, fiindcă useristul care a vorbit ”în deschidere” a zis ”știm că sistemul este stricat de 31 de ani”. Noi știam că sistemul a fost stricat în 1948, când Naționalizarea a bătut comunismul în cuie pentru patru decenii, astfel că pentru noi, burghejii, sistemul este stricat de 73 de ani, nu de 31.

Astfel, declarația deschizătorului de conferințe ne-a semnalat că ne aflăm la o conferință a partidului comunist, așa că discursul lui Vlad Voiculescu l-am citit în această cheie și n-am greșit. A vorbit despre mărețele idealuri care-i stau (i-au stat) în față și a dat vina pe liberali. Exact ca Petru Groza.

În final, a rămas că sistemul a rămas așa cum l-a găsit, adică stricat. Slavă Domnului! Dacă-l reparau ăștia ca-n ’48, acum scriam din diaspora dizidentă, de la Paris. La ce prețuri sunt în Paris, nu mersi.

scanteia interentului bd in alerta

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”