Șoșoacă OMV Petrom în poza unde toată lumea zîmbește

Poza surprinde momentul în care patrioții români Traian Băsescu și Adrian Năstase, precum și patrioții austrieci, CEO ai OMV, Gerhard Roiss și Wolfgang Ruttenstorfer, semnează documentul prin care OMV, o companie cu 5,000 de angajați, devine proprietarul Petrom, compania românească cu 60,000 de angajați care controla producţia de petrol a României, jumătate din pro­ducţia de gaze şi 6% din producţia de energie locală.

În cuvintele CEO-ului OMV, Gerhard Roiss, ”Dies ist der größte Erfolg eines österreichischen Unternehmens außerhalb Österreichs”, adică ”Acesta este cel mai mare succes al unei companii austriece în afara Austriei”.

De altfel, în poză se vede că toți austriecii zâmbesc, deși mai reținut, ca austriecii.

Nu este clar de ce zâmbesc toți românii, căci ei zâmbesc din plin, românește, de parcă privatizarea ar fi fost, invers, cel mai mare succes al unei companii românești în afara României.

Au trecut 17 ani de atunci (se fac 17 ani pe 23 iulie) și motivul zâmbetelor românești încă nu poate fi explicat.

Așa cum nu poate fi explicat nici zâmbetul unei brunete din planul secund al pozei, brunetă identificată de neobosiții strângători de poze ai internetului ca fiind blonda de azi, senatorul ultra patriot Diana Șoșoacă.

scanteia internetului sosoaca petrom omv 1

La acea dată, Diana Șoașoacă avea vârsta de 27 de ani și era unul dintre oamenii din anturajul apropiat al ministrului SIE-ist Eugen Dijmărescu (care i-a fost profesor și i-a coordonat lucrarea de licență). Între timp, tânăra Șoșoacă tatona cercurile politice de la vârful PD în epoca Stolojan, aripa conectată bancar și ”pe externe”. Deci, numai probleme.

Ceea ce înseamnă că singrul motiv pentru care bruneta de 27 de ani zâmbea era acela că se bucura fiindcă petrolul românesc s-a dus, în sfârșit, la austrieci.

Bine că era de față și s-a mai înseninat, că altfel rămânea tristă și abătută până azi. Săraca.

scanteia internetului sosoaca petrom omv 2

NR: poza din ilustrații circulă pe net și prezența Dianei Șoșoacă în poză rămâne încă de dovedit prin declarații și asumare. În afară de aceste declarații lipsă, toate celelalte date fac prezența Dianei Șoașoacă în poză foarte credibilă. În acest moment, nu există un CV sau date publice certe care să ateste biografia profesională a Dianei Șoșoacă. Inclusiv biografia de pe websitul Parlamentului lipsește. 

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”