Undo Barna

Danbarnizarea țării trebuie oprită. Pentru mine, Barna a intrat în aceeași clasă de respingători cu Firea, Ciolacu, Cioloș, Șoșoacă, Dăncilă și Voiculescu, iar îndepărtarea lui din gândirea și acțiunea politico-statală a devenit un act de urgență sanitară. Țara are nevoie de Barna cum are nevoie de analfabeți funcționali, interlopi, corupți, activiști și pafariști. Cioloș și Barna. Din doi seci care se aliază, sec iese.

Eu m-am cam sictirit de filosofia politică prin care, ca să ne unim, trebuie să evacuăm, să marginalizăm, să retezăm și să moșmondim oameni noi din lut uscat. Am zis mereu că ăștia-s tâmpiți, dar nu m-a durut, că nu m-am atins de ei. Dar iată că-s la butoane și le apasă ca o maimuță la pian. Nu zic nu, poate că-ntr-o zi, s-ar putea să nimerească începutul la a cincea de Beethoven, dar cine are timp să stea până ce are noroc maimuța? Zic, alegeri ASAP și flit la vot. Barna și ai lui să se-ntoarcă-n Power Point-ul din care-au ieșit. Undo Barna.

Călin-Liviu Georgescu

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”