Meme noi de la Scânteia Internetului: Colecția Dan Barna

Nu de mult, internetul a fost luat complet pe nepregătite de apariția unei noi fotografii din ciclul ”Dan Barna este ca tine”, adică este inadecvat în cea mai mare parte a timpului și doar din când în când pe fază și la obiect. Deosebirea este că, în cazul lui Dan Barna, partea cu a fi pe fază și la obiect lipsește, dovadă fotografia în care Dan Barna apare ținându-și soția de mână, și privind-o așa cum orice femeie își dorește să fie privită de soțul ei, minus situația că Dan Barna are ochii închiși. Oare să ne scape nouă sensul expresiei ”La peisaj mă pot uita dar la tine, soția, mea, ba”? Probabil.

Iată poza originală.

barna_sotia

Este atît de bună, încât una nu ne-a fost deajuns. În lipsă de altceva, am mai făcut noi patru. Pentru început.

abuzrosudane

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”