Cum a ajuns EBA să sugă din nou de la țâța patriei

Conform ziarului Adevărul, Elena Băsescu- EBA, este angajată la stat, la instituția numită Parlamentul României, în funcția de consilier la comisia de Afaceri Europene, unde câștigă 1500 de euro în mână pe lună. Deoarece Elena Băsescu a ocupat postul prin concurs, dânsa iese din discuție ca subiect de comentarii sarcastice. E legal și koșer. Rămân doar întrebările următoare.

Câți au concurat pentru acel post și cine sunt ei? Opinia publică ar vrea să-i cunoască pentru a le trimite ajutoare, fiindcă să pierzi un concurs în fața doamnei Elena Băsescu îi propulsează direct cap de listă pentru ajutoare sociale.

Cum arată lucrarea de admitere pentru acel post și cine sunt aceia care au scris subiectele de examen? Este posibil ca cei care scriu teste pe care EBA le trece să aibă chiar ei nevoie de teste și examene.

Examenul a avut loc în scris sau oral? fiindcă, se știe, Elena Băsescu este o persoană cu deficiențe de vorbire, afecțiune provocată de deficiențele de citit și dă, ca afecte secundare, deficiențe la scris.

Care este natura și nivelul intelectual și profesional al activităților comisiei pentru Afaceri Europene dacă acea comisie are nevoie de consiliere din partea Elenei Băsescu?

Opinia publică ar vrea să știe răspunsurile, fiindcă este foarte posibil ca statul să fi făcut o eroare atunci când a prigonit-o pe chelnerița de la Ape. Prin comparație, se pare că Apele au pierdut un creier.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”