Vineri 9: ultimul horror marca Vlad Voiculescu și Raed Arafat

Sunt momente când satira pică mai prost decât pică un ministru incompetent și iresponsabil. Evacuarea bolnavilor din spitalul Foișor este un astfel de moment. Nu mai este nimic de râs.

România nu duce lipsă, din păcate, de imagini oribile. Orori au fost, orori sunt încă. De la copiii din orfelinatele lui Ceușescu și până la decedații de COVID îngropați noaptea, cu excavatorul, imaginile care ne-au impregnat retina cu scene ale rușinii nu au fost puține.

Scenele de la spitalul de ortopedie Foișor se adaugă azi într-un portofoliu oribil, unde responsabilitatea acestui nenorocit de ministru, al întregului sistem medical și, în final, al guvernului, nu ne scutește pe noi de responabilitatea unui vot irosit pe nemernici.

Azi, în noaptea de vineri, 9 aprilie, tot jegul, compromisul și mizeria pe care noi, publicul, am îngăduit să devină norme în societatea noastră, ne-a explodat în față ca o hazna a rușinii.

Cel mai prost ministru din toate timpurile, Vlad Voiculescu, față de care celebrii idioți ai lui Ceaușescu, un Bobu și un Chițac sunt genii, va pleca după această noapte. Nu se poate altfel.

Dar bine-ar fi ca plecarea lui în ținutul uitării definitive (dar nu al iertării) să ne izbăvească de toate păcatele noastre politice, de compromisurile morale pe care noi, publicul, alegătorii, le-am făcut, ajutând, fără voia noastră, la situația că azi suntem conduși de acești popândăi tragici.

Fie ca oroarea acestei nopți de vineri, 9 aprilie, operațiunea de evacuare a pacienților de la Foișor, să evacueze și ultimele noastre iluzii față de conducătorii acestui stat.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”