Doctor Javrago: noul poster de film din pamfletoteca de postere Scânteia Internetului

Doctor Javrago este noul poster de film (vezi mai jos) din pamfletoteca de postere Scânteia Internetului, intitulată ”Doar un poster să-ți mai pun”, unde Scânteia Internetului îți oferă posibilitatea să descarci gratuit postere parodie, postere pamflet și satirice.

Noul poster DOCTOR JAVRAGO este inspirat, pe de-o parte de protestul polițiștilor și celebrul slogan ”Ieși afară, javră ordinară”, și pe de altă parte de numeroasele reproșuri și proteste ale societății civile față de absurditatea și ineficiența măsurilor de restricție și carantină, ca să nu mai vorbim de echilibristica legislativă a deciziilor luate de cvartetul pandemic, Iohannis, Cîțu, Voiculescu, Arafat, ca să menționăm doar numele cele mai vizibile publicului.

Toate acestea, colate pe afișul clasic al filmului Doctor Jivago, din 1965, în regia lui David Lean, cu Omar Shariff și Geraldine Page.

Filmul nu este ales întîmplător. Povestea unor oameni a căror vieți sunt captive, sunt distruse în clocotul unor vremurilor tulburi (revoluția comunistă din Rusia), se potrivește, în mare măsură, vremurilor prin care trecem azi, credem noi.

Posterul poate fi descărcat gratuit, printat, înrămat și agățat acasă sau pe peretele unui pub, bar sau cafenea, pentru a fi alături de protestul satiric al Scânteii Internetului. Succces!

 

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”