Fanii Șoșoacă vor să danseze și acasă dar nu găsesc muzică de Bingfloi

Protestul din 20 martie împotriva restricțiilor impuse de autorități a fost un succes ca număr de participanți, dar mesajul public transmis de liderii și organizatorii protestului nu a fost unitar; în plus, revendicările nu au fost formulate clar și transmise într-un mod formal autorităților împotriva cărora a fost organizat protestul.

Spre final, protestul a fost binecuvântat cu o stare de sărbătoare și bună dispoziție, atunci când senatorul Diana Șoșoacă, înflăcărată de energia revendicativă a mulțimilor, a prins să danseze pe scenă în acordurile melodiei ”Another Brick In The Wall”, de Pink Floyd, deși scena a trezit imediat reacții amestecate, întrucât ”Șoșoacă și Pink Floyd sunt ca un senviș de parizer cu frișcă ”, după cum necruțător (și , desigur, inadecvat) s-a exprimat un martor la eveniment.

Întrucât nu toți participanții la eveniment erau familiarizați cu muzica pe care a dansat senatorul, dar au apreciat, totuși, dansul dezinhibat al politicianul ex-AUR, mulți au încercat să ducă și acasă o parte din frumusețea protestului, căutând pe YouTube melodiile formației de care nu mai auziseră până atunci.

Din păcate, numele formației Pink Floyd, transmis din gură-n gură, a dus la căutarea pe internet formației Bingfloi, căutare care nu a returnat, și continuă să nu returneze niciun rezultat.

Astfel, participanții la protest, au rămas ne-dansați. Păcat.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”