Groșan se scuză: ”n-am avut de unde să știu că gripa aia era COVID, că am avut televizorul stricat”

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în legătură cu medicul Flavia Groşan, medicul pneumolog care a vindecat o mie de bolnavi diagnosticaţi cu COVID.

Chemată să de explicații, Groșan s-a făcut de râs:

– Doamna doctor, dumneata eşti inconştientă, îţi dai seama ce tragedie ai provocat? O mie de cazuri vindecate? Dar unde te crezi, în Austria?!
– Îmi pare rău, eu am crezut că este vorba de o gripă sau de o pneumonie. Dacă ştiam că e o boală incurabilă, vă jur, i-aș fi trimis la spital.
– Auzi la ea, ”dacă aș fi ştiut”! Dar dumneata nu te uiţi la televizor, trăieşti în evul mediu?
– Îmi cer scuze, am avut televizorul stricat.
– Adică, n-ai aflat nimic, că trebuie să acţionăm unitar, că avem nişte protocoale care trebuie respectate în pandemie?!
– Ce protocoale? Ce pandemie?
– Să mergeți la magazie să vă dea televizor.
– Și până atunci, cum fac?
– Respecți protocoalele: COVID e ucigaș, nu sunt paturi la ATI, nu sunt medici și toate decesele sunt din cauza COVID.
– Dar eu n-am decese.
– N-ai decese, n-ai licență. Ieși afară!

T. Ologu

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”