”Ce te indignează cel mai mult?” Răspunde pe Facebook la sondajul-fulger Scânteia Internetului!

Viața politică din ultimii ani ne-a influențat mai mult decât ne-ar făcea plăcere să admitem, și unul dintre efectele pe care politica le-a avut asupra noastră, dar și asupra societății, în general, a fost acela că ne-a obișnuit să alegem ”RĂUL CEL MAI MIC”.

De ce este rău să alegi mereu între două rele, unul mai mare și unul mai mic?

Fiindcă, evident, nu există variantă câștigătoare. Astfel, de la ciclu electoral la ciclu electoral, românii se obișnuiesc cu ideea că răul este constant, suferința devine obșnuință și normă, iar singura opțiune rămasă pentru alegător este să încerce să decidă în ce mod vrea să sufere. Cu timpul, alegerea devine aproape un act aproape diabolic, care validează la nesfârșit oameni și situații din ce în ce mai inacceptabile.

Ținînd cont de acestă neferictă constantă a societății noastre, am creat și noi acest sondaj-fulger, intitulat ”Ce te indignează cel mai mult?”

Observați că întrebarea conține deja, ca pe o certitudine, promisiunea că veți trăi o stare indignare, singurul lucru care ar mai rămâne de clarificat este ce anume provoacă această indignare.

Vă invităm să aflați răspunzând la una din cele două întrebări ale sondajului:

CE ANUME VĂ INDIGNEAZĂ CEL MAI MULT?

  1. Faptul că Iohannis, Guvernul, CSSU și Arafat ar putea interzice sărbătorile de Paști.

  2. Faptul că pentru a sărbători Paștele avem nevoie de aprobarea lui Iohannis, a Guvernului, CSSU și a lui Arafat.

Răspundeți în rubrica de comentarii a postării de pe Facebook. Doriți să argumentați alegerea Dvs? Cu atât mai bine!

Scânteia Internetului vă urează mult succes în participarea la primul nostru sondaj-fulger!

 

 

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”