Deși era vaccinat, unui jurnalist i-a dispărut brusc mirosul după ce-a scris că-i miroase a comunism

Unui jurnalist bucureștean i-a dispărut brusc mirosul după ce-a scris într-o publicație de mare audiență că lui a-nceput să-i cam miroasă a comunism, deși jurnalistul se vaccinase și făcuse și rapelul la vaccin, deci nu avea de să mai prezinte simptome de COVID.

Jurnalistul, care era foarte încântat că efectuase vaccinul, și simțindu-se acum la adăpost de infecția cu COVID, a început să observe cu mai multă liniște și obiectivitate evenimentele din jurul său, remarcând, printre altele, că șansele unui om de a deceda din în urma infecției cu COVID saun semnificativ mai mici decât șansele ca planeta Pământ să fie lovită de un asteroid.

Desemenea, jurnalistul a observat că numărul deceselor ca urmare a consumului de alcool, cu alte cuvinte, decese din beție, este mult mai mare decât numărul de decese provocate de COVID.

În fața acestor cifre, dar și a multor alte date oficiale care indicau, fără putință de tăgadă, că așa-zisa pandemie de COVID nu este un pericol pentru omenire, oricum, nici pe departe un pericol de magnitudinea celor reprezentate de infarct sau diabet, jurnalistul a început să-și pună întrebări legate de adevăratele motive ale instituirii de restricții de circulație, precum și motivele pentru care afacerile capitaliștilor mici și mijlocii sunt descurajate prin măsuri guvernamentale.

Răspunsul nu a întârziat să apară și jurnalistul a conchis că este vorba despre o schimbare globală de sistem, în sensul instaurării unei noi forme de comunism.

Dar nu mică i-a fost mirarea jurnalistului nostru când, chiar în timp ce se gândea la un articol pe acest subiect, mirosul a-nceput să-l lase. Iar când a publicat articolul în care scria că această pandemie îi miroase rău de tot a comunism, mirosul i-a dispărut cu totul.

În această situație, jurnalistul s-a trezit că are doar două opțiuni. Fie să retracteze ce-a scris și să-și redobândească mirosul, fie să rămână fidel convingerilor sale și să trăiască fără miros.

Dar, cu primăvara care se apropia, și cu perspectiva de a se bucura din nou de mirosul florilor, jurnalistul a ales să se bucure de viață, în detrimentul adevărului.

Încă o victimă a asteniei de primăvară.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”