Puiul de focă pe care l-a salvat Turcan a murit de râs în drum spre spital

Ministrul muncii, Turcan, s-a ecologit, că de unde venea la muncă cu o zdreanță de mașină care a costat ics ca energie să o produci, și care consumă doar două țoiuri de benzină ca s-o aducă pe ministră la birou, azi ministra a protejat planeta și s-a dat cu o mașină electrică de la BMW, una care este atât de ecologică, încât costă ics înmulțit cu o sută energie ca s-o produci, și consumă o sacoșă de cărbune ca să-i încarci bateria.

Asta-i ca la vegetarienii ăia, care în loc să mănânce un crenvușt cu un vag miros de vacă și să se sature ieftin, mai bine mănâncă trei kile de cartofi bio, sanchi, fără chimicale, dar la de cinci ori prețul.

Planul ecologic prin care evităm Daciile noastre amărâte ca să salvăm planeta la volanul BMW-urilor care sunt ecologice doar pe eticheta cu prețul, acest plan are o fisură care emană vapori toxici de bulshit. Săracu’ pui de focă.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”