Totul pentru păduri: Iohannis a plantat limbă de lemn timp de zece minute

Președintele Klaus Iohannis a plantat limbă de lemn timp de zece minute, dintre care un minut a înfipt un copăcel într-o gaură-n pământ, la un eveniment cu o dublă dedicație, pentru limba de lemn și împotriva limbii române.

Evenimentul a avut loc la marginea unei păduri înfricoșate, care credea că politicienii au venit la tăiat lemne pentru a se putea exprima, ca de obicei, în tradiționala limbă de lemn a politicianului român, la diversele ocazii create de meserie.

Defrișările în scopul obținerii prețiosului material folosit la limba de lemn au cunoscut în ultima perioadă o intensitate fără precedent, care nu poate fi corelată decât cu creșterea numărului de politicieni pe cap de locuitor.

Sau, după cum s-a exprimat președintele, ”Limbă multă, lemn puțin”.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”