Efectul Woke la stână: ciobanii au obținut o turmă de miei care latră și le mănâncă oile

Localnicii din preajma pășunilor frecventate de turmele de oi ale ciobanilor din zonă se plâng că, din ce în ce mai des, se confruntă cu cazuri de miei însetați de sânge care coboară noaptea în sat și le mănâncă găinile și porcii. Într-un caz, o haită de miei a încolțit un bou și l-a devorat până la os, de sătenii au crezut că au descoperit, nu carcasa boului lui nea Vasile, ci scheletul unui dinozaur mic.

Oamenii de știință au explicat fenomenul ca pe un proces natural prin care animalele imită omul, astfel că dulăii de la stână au dat iama în oi și s-au împerecheat în spiritul libertății de identitate, gen și rasă, astfel că ciobanii au obținut în acest an o specie de miei care moștenește trăsaturile strămoșului ancestral al câinelului, lupul.

”Noroc că or să interzică ăștia Paștele, că altfel iar ne trezeam că trebuie să explicăm la piață că nu e câine, e miel” a comentat un cioban a cărui turmă a fost atinsă de noul normal.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”