Al doilea film din bilogia ”Stăpânul ciocănelelor” în premieră la cinematograful ”Adio, Patria” din Cotroceni

Al doilea film din bilogia ”Stăpânul Ciocănelelor- Frăția completelor” a avut premiera aseară, în Cotroceni, la cinema ”Adio, Patria”, în prezența unui public entuziast, format din actorul principal din primul film, un bețiv care pretindea că a fost împăratul romanilor și a avut o Dacia roșie.

O parte din numele filmului provine de la ciocănelul folosit de judecători pentru a mima independența justiției, iar altă parte vine de la stăpânul care controlează independența justiției.

Filmul, realizat după o idee a Partidului Popular European, relatează peripețiile unui Mucea care ajunge președintele ținutului Moronia și vrea să înfrângă rezistența facțiunilor rivale de guerilă, numite ”Constituția învinge” și ”Jos laba de pe Justiție”, pentru a-și face mendrele cu o prințesă pe nume Miorița, rol interpretat de celebra Oița Manole, virgina hârșită, care a devenit cunoscută mai ales după ce a intrat în analele justiției ca prima vicitimă a unui viol în grup care a cerut reconstutuirea oribilei fapte, și nu doar o dată.

Filmul a fost bine primit, replica lui mucea ”Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă” fiind aplaudată în picioare de către împăratul romanilor cu o Dacie roșie, deși nu pentru mult timp, că băutura moaie genunchii.

 

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”