Era și timpul! Copiii francezilor învață la școală câți ani de pușcărie faci dacă nu-l saluți pe Băse

O rapidă reformă a învățământului european a început în aceste zile ca urmare a condamnării la pușcărie a fostului președinte al Franței, Nicolas Sarkozy, celebru fiindcă în timpul mandatului său nu i-a răspuns la salut președintelui de atunci al României, Traian Băsescu.

Gestul nebunesc de a-l ignora pe președintele României, dar mai ales pe un președinte notoriu pentru legăturile sale oculte cu puternicele vrăjitoare de etnie romă, a primit astfel, deși cu întârziere, o bine meritată răsplată: trei ani de închisoare.

De ochii lumii, și pentru a nu îngreuna și mai mult procesul de căință al lui Sarkozy, tribunalul francez a mascat motivul adevăratei condamnări sub o condamnare pentru corupție.

Ca urmare, programa școlară a fost modificată în Franța, și copiii sunt învățați acum să îi salute pe români în orice împrejurare, indiferent de stare, funcție și rang.

În sfârșit, civilizația a ajuns în Europa! Bravo.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”