Boii regretă deciziile de anul trecut, Caprele mai stau și anul acesta; Șobolanii și Mistreții dau tun după tun

Vești bune pentru iubitorii misterioasei culturi orientale! Începând din acest an, zodiacul european se abrogă: de-acum încolo, toți ani vor fi ani chinezești.

Ca semn de recunoaștere și apreciere pentru evenimentul astral, Wall Street-ul se va numi Marele Zid Chinezesc, urmând ca brokerii americani să mănânce cu bețișoare firmiturile pe care le va arunca Partidul Comunist Chinez. Dacă le va arunca.

La noi, Anul Boului vine cu regrete pentru toții Boii care au pus botul. Caprele vor continua să primească din urmă, deci vor sta și în acest an. Un an bun pentru Iepuri. Ei sunt aspectați pozitiv pe Casa Fugii cu banii afară, în corelație cu Casa Justiției, care este în continuare sub influența Maimuțelor.

Pentru bugetari, pensionari și alte categorii de cetățeni care sunt plătiți de la buget, Mercur se anunță nu doar retrograd, dar și retroactiv retrograd, fiindcă bugetarii vor ajunge să plătească inclusiv din urmă plăcerea efemeră de a beneficia de creșteri salariale și de pensii.

Astroloaga Florina Cîțea anunță, în schimb, că Șobolanii sunt foarte bine aspectați din perspectiva accesului nelimitat la cașcaval, însă numai în înțelegere cu Mistreții, care dețin cheile belșugului și le pot da acces contra o felie.

Nicio schimbare pentru Oi, în afară de pășune, care va fi privatizată. Dar asta poate fi bine pentru Oile care adoră călătoriile. Acete Oi vor putea paște în Olanda fără să mai transhumeze până acolo.

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”