Îngrijorare în comunitatea Yoga: tinerii yoghini se lasă de Yoga și se apucă de Loredana

Asistăm la un trend care va schimba definitv lumea, așa cum o știm, sau este numai ceva trecător? Din ce în ce mai mulți tineri abandonează Yoga și se apucă de Loredana, un nou sistem de exerciții care garantează femeilor cu un corp ca la cincizeci de ani că vor dobândi o minte ca la doisprezece ani.

Primele semne (încurajatoare, zicem noi), ale schimbării în practica exercițiilor benefice pentru sănătate, este că în urma publicării pe rețelele de socializare ale fotografiei Loredanei Groza, în care cunoscuta artistă execută, pe o plajă dintr-o țară tropicală, o Salamba Shirshasana combinată cu Sukhasana, poziție cunoscută în Ardeal sub numele de ”no, ce-ai, femeie, iar ești întoarsă?”, mai mulți tineri au abandonat Yoga și s-au apucat, instinctiv, de Loredana, în ciuda avertismentelor medicilor că practica prea frecventă a Loredanei implică risc de orbire.

 

PAMFLÉT, pamflete, s. n. Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care autorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane etc. – Din fr. ”pamphlet”. Sursa: DEX '98 (1998).
Scânteia Internetului este o publicație de pamflet, satiră, critică și umor. Într-un deplin respect pentru propria imagine a persoanei sau a instituției, Scânteia Internetului comentează, critică și satirizează aspectele publice, de notorietate, care fac parte din spațiul larg al opiniei publice, spațiu deschis mereu criticii și opiniilor libere. Umorul, râsul, satira și pamfletul, sunt un bun cultural prețios al societății și culturii noastre, fiindcă alină, pansează și vindecă mintea și sufletul omului, întrețin vibrația civică și spiritul viu al societății; iar Scânteia Internetului se străduiește să sporească zi de zi acest bun al nostru, al tuturor, în spiritul marilor cuvinte ale lui Ion Luca Caragiale: ”Nimic nu-i arde pe ticăloși mai mult ca râsul.”